Cukernatost při sběru 24°
Naturální víno, jehož výroba se vrací ke starým dobrým tradicím.
Vzniklo bez použití jakýchkoli pomocných látek – žádné vinné kvasinky, ani oxid siřičitý. Kvasinky ze samotných hroznových slupek změnily cukr v alkohol a vytvořily stopové množství síry. Rmut kvasil a ležel 60 dní s hroznovými slupkami. Po vylisování víno leželo 8 měsíců v sudu a prováděla se batonáž. Další měsíc se nechalo víno zklidnit a poté se bez filtrace s mírným zákalem stáčelo do lahví.
Víno výrazné jantarové barvy s jemnými sedimenty. Vůně je čistá a výrazná s odrůdově přirozeným ovocně aromatickým projevem, ve kterém vystupují tóny jasmínu a růží. V chuti je víno suché a plné, s krásnou kořenitostí, rozvíjejícím se ovocným tříslem a jemným dozvukem slaného karamelu. Závěr je dlouhý, svěží a neuvěřitelně osvěžující.
Cukr: 0,5 g/l
Kyseliny 4,0 g/l