TRAMÍN ČERVENÝ ORANŽOVÉ

Cukernatost při sběru 23,5°

Naturální víno, jehož výroba se vrací ke starým dobrým tradicím.

 Vzniklo bez použití jakýchkoli pomocných látek - žádné vinné kvasinky, ani oxid siřičitý. Kvasinky ze samotných hroznových slupek změnily cukr v alkohol a vytvořily stopové množství síry. Rmut kvasil a ležel 50 dní s hroznovými slupkami. Po vylisování víno leželo 7 měsíců v akátovém sudu a prováděla se batonáž, Další 3 měsíce se nechalo víno zklidnit a poté se bez filtrace s mírným zákalem stáčelo do lahví.

Víno výrazné jantarové barvy s jemnými sedimenty. Vůně je čistá a výrazná s odrůdově přirozeným ovocně aromatickým projevem. V chuti je víno suché a plné s rozvíjejícím se ovocným tříslem, bylinkově-kořenitým projevem a neuvěřitelně dlouhou osvěžující dochutí.

Cukr: 0,3 g/l

Kyseliny 4,2 g/l

400,00 Kč